• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Позитивні настрої в бізнесі протягом двох місяців

    Опубликовано: 2024-05-03 09:00:55

    Бізнес в Україні другий місяць поспіль високо оцінює свої поточні результати діяльності, відповідно до опитування, проведеного Національним банком України. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) у квітні склав 52,3, порівняно з показником у березні, який становив 52.

    Позитивні настрої респондентів у всіх секторах бізнесу були обумовлені кількома факторами, включаючи оптимістичні прогнози щодо міжнародного фінансування, покращення логістичних ланцюгів, сезонне пожвавлення бізнесу, зростання внутрішнього попиту та уповільнення темпів інфляції.

    Найбільш оптимістичні очікування щодо економічних результатів своєї діяльності продемонстрували підприємства будівництва. Це обумовлено бюджетним фінансуванням на відновлення інфраструктури, збільшенням внутрішнього попиту та сприятливими погодними умовами. Секторальний індекс у цій галузі у квітні склав 53,4, що трохи нижче, ніж у березні (53,5).

    Підприємства сфери послуг також покращили свої очікування, зокрема завдяки сезонному пожвавленню споживчого попиту, розширенню морського коридору та сповільненню темпів інфляції. Секторальний індекс у цьому сегменті зріс до 53,1 (у березні — 50,6).

    Підприємства торгівлі, хоча зазнали негативного впливу збільшення логістичних витрат через блокування західного кордону, все ж підтримують позитивні оцінки щодо своєї ділової активності. Секторальний індекс у цій галузі склав 51,8 (у березні — 55,1).

    Підприємства промисловості також зберегли позитивні оцінки завдяки налагодженню логістичних ланцюгів, сталому споживчому попиту та сповільненню інфляції. Секторальний індекс — 51,7 (у березні — 51,0).

    У цілому, підприємства різних секторів, що брали участь у опитуванні, очікували подальшого здорожчання своєї продукції чи послуг. Ситуація на ринку праці залишається нестійкою, з незначним збільшенням або зменшенням кількості працівників у різних секторах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.