• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна очікує до $8 мільярдів зовнішнього фінансування до кінця року — Марченко

    Опубликовано: 2022-11-16 17:30:12

    Міністерство фінансів очікує надходження близько $4,8 мільярда зовнішнього фінансування у листопаді та близько $3 мільярдів у грудні. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

    Фінансування бюджету
    Він розповів, що витрати бюджету дуже залежать від періоду року.

    «Якби це був місяць, умовно кажучи, вересень або жовтень, я сказав би, що ситуація в нас досить позитивна й оптимістична. Але оскільки грудень — останній місяць року і, як правило, грудневі витрати є найвищими та вищими за середньомісячні, тому, звісно, ми зараз шукаємо всі можливості для того, щоб безболісно пройти і листопад, і грудень, і провести всі необхідні витрати й забезпечити фінансування дефіциту», — додав Марченко.

    Що стосується фінансування у січні-березні наступного року, голова Мінфіну розповів, що ситуація ускладнюється двома чинниками: на початку року менші податкові надходження та є питання прогнозованості зовнішньої допомоги.

    «Але ми над цим працюємо, і вже заявлено 18 млрд євро (від ЄС), частину з них буде спрямована в першому кварталі на фінансування дефіциту бюджету. Багато питань, пов'язаних із складнощами військового характеру, ми їх вирішуємо, сподіваємося, що отримаємо позитивні результати», — резюмував міністр фінансів.

    Нагадаємо
    «Мінфін» писав про те що, українська делегація обговорила важливість повноцінної програми з МВФ із головою Фонду. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна розраховує до кінця цього року отримати $5 млрд від ЄС, $4,5 млрд — від США, $1,3 млрд — від МВФ.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.