• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден про звільнення Херсону: українські військові були неймовірними, США продовжать надавати допомогу Україні

    Опубликовано: 2022-11-16 09:30:53

    Президент США Джозеф Байден заявив, що звільнення Херсону — значуща перемога України у війні з РФ. Американські союзники будуть й надалі надавати допомогу Києву, але не збираються брати участь у переговорах щодо миру тощо.

    Про це американський лідер сказав у відповідь на запитання журналістів в рамках участі у саміті Великої двадцятки (G20).

    "Перш за все, це була значна, значуща перемога для України – і я можу лише аплодувати мужності, рішучості та спроможності українського народу та українських військових. Я маю на увазі, що вони справді були неймовірними", – сказав Байден.

    Від підкреслив рішучість США в підтримці українського народу у війні з РФ і додав, що питання щодо переговорів має вирішувати українська сторона — США не будуть втручатися в цей процес.

    "Я дуже чітко сказав, що ми збираємося продовжувати надавати можливість українському народу захищатися – і ми не збираємося вступати в жодні переговори. Нічого про Україну без України, це рішення, яке Україна має прийняти", — підкреслив президент США.

    Нагадаємо, перші спецпідрозділи ЗСУ зайшли в Херсон 11 листопада. Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний повідомив, що операція тривала від початку вересня.

    Зараз у місті розпочали стабілізаційні заходи, так само як в інших звільнених від окупантів населених пунктах Херсонської області. Президент України Володимир Зеленський вже відвідав нещодавно звільнений від російських окупантів Херсон.

    Щодо переговорів з РФ, то, як зазначили в МЗС, мирна формула України залишається незмінною, а Росія знаходиться не в тій позиції, аби диктувати свої умови щодо початку переговорів.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.