• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали продукт, що покращує стан судин і серця

    Опубликовано: 2022-08-28 14:48:21

    Щоденне вживання всього 150 г чорниці знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 15%. До такого висновку прийшли вчені з Університету Східної Англії і Гарвардського університету.

    Фахівці провели дослідження за участю 138 осіб у віці від 50 до 75 років, що мали зайву вагу і проблеми з системою метаболізму, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Випробовуваних розділили на три групи: першим належало з’їдати по 150 г чорниці в день, другим — половину цієї порції, треті не вживали ці ягоди зовсім.

    Експеримент тривав півроку. В результаті з’ясувалося, що за цей час в першій групі у добровольців покращився кровообіг, стан серця і міцність судин.

    Ризик розвитку захворювань знизився на 12-15%, пише «Медікфорум» з посиланням на American Journal of Clinical Nutrition.

    Крім того, вживання чорниці позитивно позначилося на тих, у кого були метаболічні порушення, високий артеріальний тиск, підвищений цукор в крові, а також зайві жирові відкладення на животі і талії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.