• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Найголовніше у сфері цивільного контролю за військовою організацією – змусити державу виконувати свої зобов’язання»

    Опубликовано: 2016-11-30 11:27:32

    На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час проведення п’ятої Міжнародної конференції «Урядування у сфері безпеки: роль інститутів Омбудсмана», що відбулася у Києві 29 листопада 2016 року в рамках спільного проекту «Моніторинг викликів урядуванню у секторі безпеки України».
    На її переконання, дотримання прав військовослужбовців є наразі важливим чинником національної безпеки, оскільки мотивація громадян ризикувати своїм життям, і зрештою віддати життя за свою країну значною мірою залежить від того, як держава виконує перед ними свої зобов’язання.
    «Серед основних завдань Офісу Омбудсмана у сфері цивільного контролю за військовою організацією згідно із чинним законодавством є не лише проведення ефективного моніторингу дотримання прав тих, хто боронить нині нашу землю на Сході України, а й активне залучення до цього моніторингу представників неурядових організацій та волонтерів», – зазначила Валерія Лутковська.
    Як повідомив Представник Уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко, лише у цьому році працівниками Офісу Омбудсмана було здійснено 20 моніторингових візитів до військових частин у зону проведення АТО, а також 8 візитів до військових частин у пунктах їх постійної дислокації. За результатами цих поїздок було направлено відповідні акти реагування Уповноваженого не лише до Міністра оборони, а й до Прем’єр-міністра України для комплексного розв’язання виявлених проблем.
    Учасники міжнародної конференції обговорили сучасні виклики дотримання прав людини Офісом Омбудсмана, у тому числі роль Омбудсмана у моніторингу дотримання прав людини у структурах сектору безпеки (правоохоронні органи, Збройні Сили, спецслужби).
    Під час роботи конференції відбулася презентація пропозицій щодо створення нових Омбудс-інститутів у Національній поліції та Збройних Силах, розподілу повноважень між існуючими та перспективними структурами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.