• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Без шансона»: транспортные реформы в Киеве

    Опубликовано: 2014-02-27 00:08:04

    Водіїв столичних маршруток одягнуть в уніформу і змусять вимкнути шансон. Такі вимоги чиновники прописали у договорах із автоперевізниками. Нині - розробляють програму покращення якості обслуговування. Чи готові до змін самі водії - дізнавалася Олена Мітясова.

    Шансон - репертуар сумнівний - визнали чиновники і через багаторічні скарги пасажирів - заборонили його у салонах автобусів. Маршрутники кажуть - не проти, аби тільки люди самі не просили пісень.

    Іван Мартинюк, водій маршрутного автобуса:

    - Як ввечері їду добавте звуку кричать, така гарна музика. Музика така й ще - співає чеченець.

    Зауваження є і до самих водіїв. Мовляв - нема у них так званої корпоративної етики - одягаються, як заманеться.

    Віталій Мороз, водій маршрутного автобуса:

    - Водія маршрутки в Києві видно зразу - оце, якщо є ось така жилетка і тут кармани для телефонів - це іде водій маршрутки. Ми один одного впізнаємо.

    Щоб впізнавали тепер і пасажири - маршрутників одягнуть у форму. Придумка - не нова, а забута стара. Іван Мартинюк за кермом автобуса вже тридцять років. Тож пам'ятає - в радянські часи без краватки на маршрут не випускали.

    Іван Мартинюк, водій маршрутного автобуса:

    - Костюмчик голубенький, жакетик, рубашечка была. Виглядиш нормально, люди до тебе як водітель всєгда хорошо дивляться на тебе.

    Та в костюмчику - навряд чи буде комфортно, каже Анатолій. Автобус - не лімузин. Теплий светр і двоє штанів - узимку, майка із шортами влітку - от і увесь дресс-код.

    Анатолій, водій маршрутного автобуса:

    - Хай кондиціонери поставлять, вони ж хочуть як в Європі, як у Польщі - хай для водітєля условія зроблять - тоді можна і фуражку носить.

    Темно-сині брюки, теніска, жилетка, куртка. Водій п'ятсот тринадцятого маршруту приміряє обновку.

    Василь Клемчук, водій маршрутного автобуса:

    - Ви знаєте нормально, удобно така свободна. - А тканина не жорстка? - Та нє, м'якенька, удобна. Все продумано.

    Триста таких костюмів для своїх підлеглих - автоперевізник Юрій уже закупив. А буде, каже, ще двісті. Загалом, водійська уніформа йому обійдеться в п'ятнадцять тисяч гривень.

    Юрій Нестерчук, власник підприємства "Союз-Авто":

    - Форма водія, вона зобов'язує, дисциплінує і це імідж підприємства, це культура обслуговування пасажирів.

    Та якщо причепурити водія - це всіх транспортних проблем не вирішить - кажуть автоперевізники. Автобуси треба ремонтувати, а запчастини до них за останній місяць подорожчали на двадцять відсотків. Тому розраховують, що чиновники дозволять їм підняти тариф - до чотирьох гривень. У КМДА ж із підвищенням не квапляться.

    Микола Костюк, заступник голови Київської міської держадміністрації:

    - Ми вирішили все-таки попробувати надати кращу послугу за стару вартість - таким чином підготувати свого клієнта до майбутнього підняття вартості проїзду.

    Покращити якість перевезень - автопідприємства мають за два місяці. Якщо не вкладуться в термін - у КМДА погрожують розірвати контракт.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.