• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найприбутковіші українські банки: динаміка і тенденції на 2024 рік

    Опубликовано: 2024-05-20 09:00:34

    Українські банки продемонстрували стабільний ріст у першому кварталі 2024 року, заробивши загальний чистий прибуток в розмірі 40,5 мільярдів гривень після сплати податку. Це на 19% більше, ніж за відповідний період минулого року, незважаючи на збільшення податкового тягаря з 18% до 25%. Такі дані надані аналітичним агентством "Опендатабот", яке оприлюднило огляд найприбутковіших українських фінансових установ.

    На сьогоднішній день в Україні діє 63 банки, з яких 6 є державними, 14 іноземними та 43 приватними. Лише 8 банків з цієї кількості зазнали збитків за перший квартал 2024 року, загальна сума яких становить 111 мільйонів гривень.

    Топ-10 найприбутковіших банків України заробили разом 34,22 мільярда гривень, що становить вражаючі 84% від загального прибутку всіх українських банків. Ведучим серед них виявився Приватбанк, який заробив 13,86 мільярда гривень за перші три місяці 2024 року. Це на 14% менше, ніж у минулому році, що свідчить про деяку динаміку зміни у фінансових результатах банку.

    Аналітики також підкреслюють значний внесок державних банків у загальний прибуток сектору. Шість державних банків разом забезпечили 60% від загального прибутку банків країни, що становить 24,28 мільярда гривень. Серед них, Приватбанк виступив не лише лідером державних установ, а й взагалі лідером ринку з усіх сегментів банківського сектору України.

    На фоні загального ринкового підвищення, банки з іноземним капіталом також показали вражаючі результати. Наприклад, Райффайзен банк заробив 2,53 мільярда гривень, що на 23% більше, ніж у 2023 році. Креді Агріколь банк показав найбільший ріст прибутку серед усіх українських банків, збільшивши його у 20 разів до 2,02 мільярда гривень, що свідчить про успішність їхніх стратегій на українському ринку.

    Загалом, вплив податкових інновацій і змін у регуляторному середовищі чітко відобразився на фінансових показниках українських банків у 2024 році. Навіть у складних умовах економічної нестабільності, банківський сектор продовжує зміцнювати свою позицію як ключовий елемент фінансової системи країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.