• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розглядає можливість регулювання месенджера Telegram

    Опубликовано: 2024-05-01 13:00:22

    Україна активно працює над включенням популярного месенджера Telegram до переліку цифрових платформ, які підлягають регулюванню. Це рішення прийнято в контексті закликів до держави щодо заборони офіційної комунікації через цей месенджер. Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Ольга Герасим'юк, зазначила, що спільно з європейськими партнерами проводиться робота з цією ініціативою.

    У разі включення Telegram до переліку регульованих платформ будуть застосовуватися відповідні правові норми. Це означає, що компанія може бути оштрафована або навіть заблокована у разі порушень законодавства, подібно до інших суб'єктів, які опинилися у цьому переліку.

    Однак Герасим'юк визнала зручність використання Telegram як засобу комунікації, але наголосила на тому, що офіційні особи та державні установи мають утримуватися від його використання. Вона висловила переконання, що необхідно негайно вжити заходів до заборони офіційної комунікації через цей месенджер та поступово перейти на інші платформи.

    Також Герасим'юк зазначила, що діяльність українських розвідувальних органів у Telegram є їхньою внутрішньою справою. Це відображає загальний настрій українського уряду щодо потреби в контролі над цифровим простором та забезпеченні національної безпеки в Інтернеті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.