• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому S&P знизило кредитний рейтинг України

    Опубликовано: 2024-03-13 12:00:16

    Гетманцев розкрив причину зниження кредитного рейтингу України, яке здійснило агентство S&P. За його словами, таке рішення пов'язане з підготовкою до реструктуризації комерційного зовнішнього держборгу, яка має завершитися до серпня 2024 року. Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, що операції з реструктуризації визначаються рейтинговими агентствами як дефолт, що автоматично призводить до зниження рейтингу.

    За його словами, така ситуація не є новинкою, оскільки аналогічний процес відбувався і 2022 року під час першої реструктуризації зовнішнього комерційного держборгу. Однак після завершення процедури очікується підвищення кредитного рейтингу України, особливо за умови підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ).

    Гетманцев наголосив, що наразі зарано говорити про умови реструктуризації, оскільки для її здійснення необхідна згода щонайменше 75% власників відповідних цінних паперів. Такі висновки поки що є лише спекуляцією. Програма EFF, яка передбачає відтермінування в погашенні зовнішнього держборгу, вже допомогла Україні успішно провести боргову реструктуризацію перед країнами G-7 і Паризьким клубом до березня 2027 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.