• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Де використовуються гнучкі діодні RGB стрічки

    Опубликовано: 2024-02-28 13:46:27

    Світлодіодна стрічка RGB випромінює світло у трьох відтінках. Це дозволяє отримати свічення в різних кольорах. Саме через це, а також завдяки гнучкості, дизайнери часто використовують нитку з діодами у своїх задумах.

    Конструктивно діоди РГБ складаються із трьох кристалів. Усі вони розташовані на єдиній матриці. Особливість роботи полягає у змішуванні кольорів трьох видів.

    Для отримання бажаного кольору сила світіння кожного діоду змінюється. Якщо вона рівнозначна, виходить білий колір. Але якщо існує потреба в білому відтінку, краще придбати світлодіодну стрічку rgbww.

    Сфери, в яких найчастіше застосовуються RGB стрічки

    Переважно вироби використовуються у ландшафтному дизайні. Ними декорують концертні майданчики, місця проведення розважальних заходів, оформляють будівлі. Своє застосування світлодіодні стрічки знаходять і у дизайні внутрішньої частини приміщень. Наприклад, їх використовують для оформлення декоративного інтер'єрного освітлення, підсвічування різних предметів.

    Окремо варто виділити лед неон, в якому також присутні rgb світлодіоди. На відміну від традиційного неону, він більш надійний, має прийнятну ціну і зручний в експлуатації. Саме тому він такий популярний серед рекламників.

    Діоди RGB — різновиди

    Відповідно до схем управління, багатобарвні кристали поділяються на такі види:

    • З загальним анодом. Сила світіння залежить від зміни пористості негативних імпульсів.
    • З загальним катодом. Сигнали з позитивною полярністю можуть змінювати силу світіння всіх діодів, які є у кристалі.
    • З 6 виводами (якщо загальні електроди відсутні). Переважно, такі світлодіоди маркуються як SMD RGB. Ними оснащуються кольорові світлодіодні led стрічки для стелі.
    • Окремим класом виділяють RGBWW. Біле світло отримати з ргб діода досить складно. Тому виробники вдаються до спрощеного варіанту. Вони додають елемент білого кольору, завдяки чому легко отримати температуру світла, яка потрібна у конкретному випадку. Вона може бути нейтральною, холодною або теплою.

    Як можна застосовувати ргб стрічки у квартирі

    Світлодіодні стрічки, які в Україні можна вибрати в каталозі Ledstorm.ua, можуть використовуватись для наступних цілей:

    • Для оформлення рекламних конструкцій.
    • Для декоративного освітлення у вітальні, спальні.
    • Для підсвічування меблів, робочої кухонної поверхні.
    • Для розбиття простору на зони з різним функціональним призначенням. Як приклад, це можуть бути кухня та їдальня.
    • Для декорування кафе, торгового приміщення.
    • Для підсвічування багажника, днища, салону засобу пересування.

    Купуючи rgb led стрічку, потрібно враховувати місце монтажу. Адже для санвузла, кухні, де вологість підвищена, підходять лише герметичні або напівгерметичні моделі.

    Економічність виробів дозволяє освітлювати лед стрічкою великі площі. Це не суттєво позначається на рахунках за комуналку, що також є безперечним плюсом.

    Особливості керування засобами освітлення

    Для зміни кольорів, яскравості світіння застосовується контролер. У більшості випадків регулювання здійснюється завдяки дистанційному пульту, який працює у спектрі ІЧ, радіохвиль.

    Завдяки контролеру можна змінити яскравість світіння усіх діодів у кристалі. Тобто зміна потужності відбувається внаслідок зміни пористості імпульсів. На сьогодні такий варіант регулювання найпростіший, має високий коефіцієнт корисної дії та конкурентну вартість.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.