• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майстерність догляду за жирним волоссям: секрети здорової зачіски

    Опубликовано: 2023-11-29 07:24:15

    Власницям жирного волосся доводиться зіткнутися з кількома викликами, щоб зберегти свою зачіску свіжою і доглянутою. Головними причинами підвищеної жирності волосся є генетичні та гормональні чинники. Хоча повністю змінити тип волосся неможливо, правильний догляд здатен суттєво зменшити жирність волосся та допомогти контролювати цю проблему. Ось що рекомендують експерти для догляду за жирним волоссям:

    Мийте голову правильно

    Сучасна наука вважає, що жирне волосся можна мити так часто, як це необхідно. Набагато важливішим є правильний метод миття волосся. Рекомендується обирати прозорий шампунь без добавок барвників, який призначений саме для жирного волосся. Важливо ретельно помити волосся, використовуючи шампунь щонайменше два рази і масажуючи його делікатно. Залишення шампуню на волоссі протягом 5-10 хвилин допомагає ефективному розщепленню жиру. Обполіскуйте волосся теплою водою і продовжуйте ополіскування довго і ретельно, поки волосся не буде чистим.

    Використовуйте натуральні ополіскувачі

    Замість магазинних бальзамів і ополіскувачів рекомендується використовувати натуральні продукти. Лимонний розчин (сік двох лимонів, розведений в 1 літрі води) і яблучний оцет (1 ч. ложка оцту в 0,5 л води) - чудові засоби для ополіскування жирного волосся. Розчин перцевої м'яти (3 ложки на літр води) також добре підходить для ополіскування.

    Обережно з феном

    Гаряче повітря від фена може завдати шкоди жирному волоссю. Під час використання фена намагайтеся не спрямовувати гаряче повітря безпосередньо на корені волосся. Сушіть волосся теплим повітрям, щоб зменшити вплив на нього.

    Мінімізуйте розчісування

    Що частіше ви розчісуєте волосся, то більше жиру переноситься від коренів до кінчиків. Тому важливо обмежити частоту розчісування.

    Виберіть правильну зачіску

    Дехто віддає перевагу коротким стрижкам, оскільки вони роблять волосся менш схильним до відвисання і простішим у догляді. Інші віддають перевагу довгому волоссю, яке можна обслужити після кількох днів без частого миття. Деякі ж рекомендують використовувати легку хімічну обробку.

    Зрештою, розуміння особливостей свого волосся і правильний догляд допоможуть вам подружитися з вашою зачіскою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.