• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готується продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів

    Опубликовано: 2023-11-03 09:00:46

    Україна готується продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів. Зараз ці заходи діють до 15 листопада, і президент Володимир Зеленський намірено подасть закони щодо їх продовження до Верховної Ради.

    Ярослав Желєзняк, народний депутат, розповів, що вірогідно воєнний стан та загальна мобілізація будуть продовжені до середини лютого 2024 року, тобто на наступні 90 днів. Проте для цього необхідно одержати згоду Верховної Ради, де голосування планується на наступний тиждень.

    Це вже дев'яте голосування парламенту за воєнний стан з початку конфлікту. Попередні продовження воєнного стану тривали:

    Від 24 лютого до 25 травня 2022 року.
    Від 25 травня до 23 серпня 2022 року.
    Від 23 серпня до 21 листопада 2022 року.
    Від 21 листопада до 19 лютого 2023 року.
    Від 19 лютого до 20 травня 2023 року.
    Від 20 травня до 18 серпня 2023 року.
    Від 18 серпня до 15 листопада 2023 року.

    У воєнний стан в Україні супроводжується рядом обмежень, таких як обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства. Під час комендантської години у населених пунктах заборонено пересуватися без спеціальних документів, і військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати межі України.

    Водночас, під час воєнного стану влада може приймати інші обмеження, такі як заборона на масові заходи та страйки, обмеження руху великої кількості громадян, регулювання зв'язку та інтернету, а також евакуацію людей з небезпечних зон.

    Незважаючи на ці обмеження, права та свободи людини і громадянина в Україні залишаються недоторканими під час воєнного стану, згідно з Конституцією. У разі виклику до військової служби громадяни повинні обов'язково прийти для вивірення даних.

    Зокрема, в останні роки Україна активно денонсувала різні угоди та міжнародні організації, пов'язані з Росією, у зв'язку з її агресивною політикою. Цей крок відображає загальну тенденцію розвитку країни в умовах конфлікту та російської агресії.

    Залишається сподіватися, що введення воєнного стану знову буде важливим заходом для забезпечення безпеки України та відстоювання її територіальної цілісності в умовах воєнного конфлікту на сході країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.