• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інфляція в Німеччині помітно знизилася в жовтні

    Опубликовано: 2023-10-31 16:00:04

    Інфляція в Німеччині помітно знизилася в жовтні, опустившись до найнижчого рівня з серпня 2021 року і становлячи 3%, згідно з даними Федерального статистичного управління, повідомляє Reuters.

    Зауважимо, що споживчі ціни, адаптовані для порівняння з іншими країнами ЄС, в вересні зросли на 4,3% у річному вимірі.

    Базова інфляція, яка не враховує коливання цін на продукти харчування та енергоносії, знизилася до 4,3% у жовтні порівняно з 4,6% в попередньому місяці.

    За оцінками економістів Commerzbank, незважаючи на очікуване подальше зниження загальної інфляції протягом перших місяців наступного року, базова інфляція має залишитися стабільною на рівні близько 3% принаймні до весни.

    "Ми передбачаємо, що базова інфляція залишиться високою, навіть вищою, ніж хотілося б Європейському центральному банку, в наступному році", - сказав економіст.

    Підвищення інфляції, яка перевищує прогнози, розглядається центральними банками як один із головних ризиків, оскільки воно може призвести до подовження кампанії з посилення грошової політики і тривалого підвищення процентних ставок.

    Згідно з прогнозами економістів, інфляція в єврозоні також сповільниться до 3,2% у жовтні порівняно з 4,3% у вересні. Дані про інфляцію повинні бути опубліковані 31 жовтня.

    Окремі дані, опубліковані 30 жовтня, свідчать, що економіка Німеччини трохи зменшилася в третьому кварталі, оскільки найбільша економіка Європи продовжує стикатися з низькою купівельною спроможністю та високими процентними ставками.

    Валовий внутрішній продукт скоротився на 0,1% в квартальному вимірі, при тому, що опитування Reuters передбачало падіння економіки на 0,3%.

    "Схоже, що німецька економіка залишиться в зоні темряви, де вона стагнує або трохи зменшується, не лише в поточному році, але й у наступному", - визначають експерти.

    При цьому зменшення в третьому кварталі не вважається надто несподіваним, оскільки Commerzbank передбачає, що німецька економіка знову зменшиться протягом зимового півріччя.

    "Схоже, що споживання не відновиться так, як цього очікували оптимісти", - зауважив головний економіст Commerzbank.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.