• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий вид покарання в Україні: Пробаційний нагляд як альтернатива обмеженню свободи

    Опубликовано: 2023-09-28 13:00:18

    Україна впроваджує новий вид наказань, який надає можливість особам, що порушили закон, уникнути в'язниці та замість цього відбувати покарання у спеціальних исправних центрах. Президент України Володимир Зеленський підписав закон №9185, який передбачає впровадження пробаційного нагляду як альтернативи обмеженню свободи або позбавленню волі. Такий вид покарання буде застосовуватися на строк від одного до п'яти років, а для неповнолітніх - від одного до двох років.

    Пробаційний нагляд може бути застосований в ряді випадків, зокрема:

    Уклонення від сплати аліментів. Особа, яка ухиляється від виплати аліментів, може бути оголошена винною та підпадати під пробаційний нагляд.

    Розголошення банківської таємниці. Особи, які порушують банківську таємницю, можуть бути піддані пробаційному нагляду.

    Домашнє насилля. У випадках домашнього насильства, коли відсутні серйозні тілесні травми, провінційні суди можуть вирішити відправити винних осіб на пробаційний нагляд.

    Примус до статевих стосунків. Якщо особа звинувачується в примусовому статевому насильстві, ця форма наказання також може бути застосована.

    Понад 140 інших випадків. Пробаційний нагляд може бути вжитий у більш ніж 140 різних ситуаціях, де вважається за доцільне.

    Пробаційний нагляд передбачає перебування особи під постійним контролем і наглядом, однак вона матиме можливість виходити на вулицю та працювати вдень. Ця ініціатива спрямована на вдосконалення системи покарань та може допомогти зменшити навантаження на в'язниці, а також забезпечити ефективнішу реабілітацію і ресоціалізацію осіб, які порушили закон.

    Новий закон покликаний створити більш гнучку та справедливу систему покарань в Україні та відповідати сучасним стандартам правосуддя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.