• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оливкова олія: скільки потрібно для здоров'я і краси

    Опубликовано: 2023-09-19 07:24:17

    Оливкова олія, що добувається з плодів оливкового дерева, є справжнім скарбом корисних компонентів, включно з ненасиченими жирними кислотами, органічними кислотами, ефірними оліями і вітамінами, які благотворно впливають на організм людини. Ненасичені жирні кислоти, що містяться в оливковій олії, сприяють зниженню рівня "шкідливого" холестерину, при цьому не впливаючи на корисний холестерин. Це допомагає підтримувати нормальний баланс важливих елементів в організмі і знижує ризик серцево-судинних захворювань, включно з інфарктом.

    Регулярне вживання оливкової олії в їжу на 25% знижує ризик розвитку раку грудей. Ба більше, вона сприяє довголіттю і збереженню молодості. Потужний антиоксидант, що міститься в олії, - вітамін Е - допомагає боротися зі старінням клітин і чинить захисну і тонізуючу дію на шкіру.

    Що стосується дозування, рекомендується вживати від 2 до 6 столових ложок оливкової олії на день, додаючи її до приготування вітамінних салатів і страв. Однак слід пам'ятати, що оливкова олія досить калорійна, тому помірність важлива.

    Щодо способу вживання, не рекомендується піддавати оливкову олію високій температурній обробці. Набагато кориснішою та такою, що зберігає більше користі, вона буде, якщо вживати її в сирому вигляді або використовувати для заправки овочевих салатів і приготування різноманітних страв.

    Оливкова олія - це не лише смачний і корисний додаток до їжі, а й справжній союзник у підтримці здоров'я та краси. Пам'ятайте про її переваги та включайте її до свого раціону, дотримуючись поміркованості, щоб отримати максимальну користь для вашого організму.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.