• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Мінфіну США запропонує ініціативу по посиленню міжнародної підтримки України на саміті G20

    Опубликовано: 2023-09-11 09:00:45

    Сполучені Штати планують працювати над зміцненням міжнародної підтримки України на саміті "Великої двадцятки" (G20) в Індії.

    Про це повідомила голова Мінфіну США Джанет Йеллен, інформує Reuters.

    У підготовленій для виступу Йеллен на прес-конференції в Нью-Делі передбачено, що "надзвичайно важливо продовжувати надавати своєчасну економічну допомогу" за допомогою таких заходів, як кредитна програма МВФ для України на суму 15,5 млрд доларів та запропонована Європейським Союзом програма підтримки України на 50 млрд євро до 2027 року.

    У зв'язку з необхідністю протистояти відсутності продовольчої безпеки, спричиненої виходом Росії із Чорноморської угоди зерна, Йеллен закликала підтримати програму G20 "Глобальне сільське господарство та продовольча безпека" та Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку ООН.

    МВФ затвердив 31 березня чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) для України на 15,6 млрд доларів. Програма є частиною пакета міжнародної підтримки України загальною вартістю 115 млрд доларів. В рамках програми українські влади зобов'язалися впровадити 19 структурних маяків для подальшого фінансування.

    Крім того, Європейська Комісія запропонувала створити новий інструмент для України в рамках бюджету Європейського Союзу, що включає гранти, кредити та гарантії для покриття частини поточних витрат України та фінансування термінових проектів реконструкції. Він забезпечить постійну фінансову підтримку до 2027 року та покриє 45% дефіциту державного бюджету України на цей період. Планується створення Українського фонду на суму 50 млрд євро.

    Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в 2024 році Україні потрібна міжнародна допомога понад 40 млрд доларів, але вона поки не гарантована.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.