• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Центр для ремонту української військової техніки у Польщі у планах НАТО

    Опубликовано: 2023-07-31 09:00:05

    28 липня стало відомо, що НАТО планує зведення нового військового об'єкту у польському місті Жешув. Цей об'єкт стане постійним місцем базування військ США, Великої Британії та Канади. Окрім цього, на новій базі буде розміщено ремонтно-логістичний центр, де здійснюватимуть ремонт західної техніки, наданої Україні.

    За повідомленням канадського видання The Globe and Mail, офіційні особи з Канади та Польщі, що працюють над проєктом, підтвердили плани будівництва нового об'єкту НАТО в Жешуві. Проте, цей об'єкт буде скоріше ремонтним та матеріально-технічним центром, а не великою військовою базою.

    "Ми збираємося створити завод з технічного обслуговування у партнерстві зі США та Великою Британією", - зазначив представник Канади і додав, що головним завданням підприємства буде ремонт українських танків та іншої бронетехніки.

    У минулому НАТО надавало Україні сотні основних бойових танків та іншої військової техніки, багато з яких були пошкоджені під час семитижневого контрнаступу України, спрямованого на прорив добре укріплених ліній оборони Росії.

    Представники НАТО у Брюсселі заявили: "Ми значно посилюємо стримування та оборону для всіх членів Альянсу, підвищуємо нашу стійкість проти російського примусу та підтримуємо наших партнерів у протидії зловмисному втручанню та агресії".

    Завдяки своєму зручному розташуванню та недалекому відстані від українського кордону, Жешув став важливим транспортним хабом для надання допомоги Україні в часи війни.

    Раніше було оголошено про плани відкриття сервісного центру для американських танків Abrams у місті Познань на заході Польщі. Крім того, міністр оборони Польщі висунув ідею створення "академії HIMARS" у Польщі, де проводитиметься навчання з використання артилерійської системи HIMARS.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.