• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Секрети приготування ідеальної локшини Вок

    Опубликовано: 2023-07-12 16:28:49

    А ви вже куштували смачну локшину Вок в Івано-Франківську? Чи ви ще досі вважаєте, що це звичайна вермішель швидкого приготування і не варта вашої уваги? Сьогодні ця страва не втрачає своєї популярності, як і сотні років тому. Тому що вона смачна, корисна і, головне, доступна. В чому полягає секрет такої популярності? Мабуть, саме в поєднанні смаків: кислого, солодкого, гострого, солоного. А ще, найголовніший секрет у спеціальному посуді, в якому готується така локшина Wok.

     

    Сковорідка Вок - легенда азійської кухні

     

    Якби ви не намагалися приготувати таку смакоту вдома, навряд чи це у вас би вийшло без спеціального посуду. Сковорідка Вок - це візитна картка китайської кухні. Класичний Wok має випукле дно, а стінки високі та тонкі. Виготовляється такий посуд з чугуну або високовуглецевої сталі. 

     

    У такій сковорідці буває одна або дві ручки. Як правило, місцеві жителі готували страви на спеціальних горілках, по центру яких була виїмка, і саме в неї і вміщували сковорідку Вок. Їжа готувалася на відкритому вогнищі, яке рівномірно нагрівало стінки посуду, і страва таким чином готувалася досить швидко, не більше ніж 15 хв. А завдяки постійному перемішуванню - їжа не пригорала та не втрачала своєї соковитості. Китайська локшина готується по спеціальній техніці стір фрай. Це коли інгредієнти поміщаються по черзі у розпечений посуд та обсмажуються при постійному помішуванні на сильному вогні, або як це роблять вправні майстри - підкиданням продуктів у повітря. 

     

    Що ще цікавого потрібно знати про приготування смачної локшини Wok?

     

    Окрім посуду, які ще технології приготування здатні надати більш виразного смаку локшині? 

     

    • Перед початком приготування потрібно відварити локшину в окремому посуді у достатній кількості води, а додавати її до страви потрібно в останню чергу.
    • При нарізанні м'яса та овочів, потрібно шматочки робити однаковими за розміром, будь то брусочки або соломка.
    • Спочатку обсмажувати більш тверді інгредієнти, а вже потім - більш м'які.
    • Вогонь весь час повинен залишатися сильним, зменшувати його не потрібно.
    • Не останню роль для отримання якісного смаку відіграє масло, на якому буде готуватися страва. Для смаження інгредієнтів підійде кунжутна або кокосова олії, завдяки їх властивостям витримувати високі температури.
    • Правильно підібрані інгредієнти, які будуть доповнювати смакові якості один одного. Якщо готувати рисову локшину, то до неї більш смакує м'ясо курки та овочі, подається найчастіше із соєвим соусом. Скляна локшина більш легка та має по собі яскравий смак, тому до неї краще підійдуть солодкі соуси. Сомен, різновид пшеничної локшини, поєднується з будь-якою заправкою, проте подається без соусу. 

     

    Це далеко не всі секрети приготування ідеально смачної та корисної локшини Wok. У кожного справжнього кухаря, який готує страви паназійської кухні, в рукаві приховані свої маленькі секрети, як зробити страву ще смачніше. В Pronto працюють найдосвідченіші кухарі. Тож, завітайте та переконайтеся в цьому самі.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.