• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агресія РФ проти України має серйозні наслідки для довкілля

    Опубликовано: 2023-07-11 17:30:15

    Агресія Російської Федерації проти України має серйозні наслідки для довкілля, які щодня завдають значних збитків. Про це заявив міністр охорони довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

    За словами міністра, один день великої війни прирівнюється до збитків у розмірі 102 млн євро або 4 млрд гривень для довкілля. Це ще не враховує екоциду, який здійснюється Росією на Каховській ГЕС. Сьогодні минає 500 днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і щодня ми втрачаємо людей, ресурси та природні багатства, наголосив він.

    Наразі загальна сума збитків для довкілля становить близько 51 млрд євро або 2 трлн гривень, підкреслив міністр.

    «Розрахунки тривають, і Росія буде платити за кожен день цієї війни, за кожне знищене дерево, за кожен позбавлений природного багатства шматочок української землі», — додав Стрілець. Він також повідомив, що інспектори Державної екологічної інспекції України щодня фіксують руйнування довкілля в результаті бойових дій.

    Ці заяви свідчать про серйозні екологічні наслідки війни, яку розпочала Росія проти України. Не лише людські життя та економіка постраждали, але й природа та довкілля. Руйнування лісів, забруднення річок і ґрунту, втрата біорізноманіття — це всього лише частина того, з чим стикається Україна унаслідок агресії РФ.

    Важливо відзначити, що компенсація за екологічні збитки має стати одним з пунктів майбутнього мирного угоди між Україною та Росією. Повернення природних ресурсів, відновлення довкілля та компенсація збитків стануть важливим етапом відновлення країни після воєнного конфлікту.

    Україна повинна активно працювати над відновленням природного середовища, сприяти зеленому розвитку та здійснювати заходи для запобігання екологічним катастрофам у майбутньому. Крім того, важливо залучити міжнародне співтовариство до підтримки та співпраці в роботі з екологічним відновленням та забезпеченням стійкого розвитку України. Тільки спільними зусиллями можна відновити довкілля, впоратися з екологічними наслідками війни та забезпечити здорове майбутнє для наступних поколінь.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.