• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські військові звільнили кілька позицій, які було окуповано з 2014 року

    Опубликовано: 2023-06-26 09:40:25

    Під Красногорівкою Донецької області українські військові звільнили кілька позицій, які були окуповані з 2014 року. Про це 24 червня повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі загальнонаціонального марафону.

    Він зазначив, що це сталося близько тижня тому, але інформацію не розповсюджували з тактичних причин.

    "Дійсно під Красногорівкою заволоділи кількома позиціями, унаслідок добре підготовленого штурму. Були й імітації дій, і підтримка артилерії, і важкої техніки. Здійснили розмінування певних ділянок", – сказав Шершень.

    За його словами, українські штурмові підрозділи просунулись вперед доволі неочікувано для загарбників. Протягом останнього тижня російські окупанти намагаються вибити українських військових з нових позицій, ворог проводить щоденні штурми та важкі обстріли.

    "Це (просування, – ред.) має для нас символічне значення, принциповий момент, і деяке покращення тактичного положення", – додав він.

    Як повідомив пресофіцер 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Ярослав Чепурний у коментарі "Українській правді", звільнення територій під Красногорівкою – заслуга миколаївських десантників із цієї бригади.

    Нагадаємо, протягом двох тижнів контрнаступальних дій українські військові звільнили вісім населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях.

    Як нещодавно зазначали в американському Інституті вивчення війни (ISW), українські захисники, ймовірно, успішно створюють умови для основного удару. Це відбувається попри повільніший, ніж очікувалося, темп контрнаступу.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.