• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В НАТО орієнтовно визначили, коли почнеться навчання українських пілотів на західних винищувачах

    Опубликовано: 2023-06-16 11:00:36

    Після тривалих консультацій декілька країн-членів визначилися та підтримали навчання українських пілотів на західних винищувачах. Воно розпочнеться влітку.

    Про це у середу, 14 червня, під час брифінгу заявив генерального секретаря НАТО Єнс Столтенберг.

    "Маємо рішення. Це питання розглядатиметься і після зустрічі контактної групи ("Рамштайн" — Delo.ua"), — сказав Столтенберг.

    Після вирішення всіх технічних питань щодо навчань українських пілотів альянс перейде до обговорення поставок Україні винищувачів.

    "Навчання українських пілотів відкриває можливість поставки літаки", — підкреслив Столтенберг.

    Проте він зауважив, що ще належить узгодити, коли і як розпочнуться безпосередні поставки винищувачів.

    Україна також розраховує, що на засіданні контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відбудеться 15 червня, будуть деталі "авіаційної коаліції", а також усе, що стосується  ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наразі до "авіаційної коаліції" приєдналися щонайменше вісім європейських країн.

    Нагадаємо, що для здійснення контрнаступу Україна хоче отримати американські винищувачі F-16, що дозволить їй отримати перевагу в повітрі. Днями в Міністерстві оборони України уточнили, що потреба в таких літакахстановить чотири ескадрильї.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.