• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міноборони працює над змінами до вступу в ЗСУ: в основі стандарти НАТО

    Опубликовано: 2023-05-30 17:00:19

    Міністерство оборони України розпочало розробку змін до положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ. В основі змін - стандарти кадрового менеджменту НАТО. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міноборони.

    Цитата

    "Міноборони розпочало розробку змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

    Деталі

    Повідомляється, що будуть чітко розмежовані і регульовані норми проходження служби в мирний час і в особливий період.

    "Військовослужбовці призначатимуться на посади зі штатно-посадовими категоріями, які відповідають їх фактичним військовим званням. Будуть встановлені мінімальні і максимальні строки вислуги та перебування у військовому званні. Призначення на вищі посади відбуватиметься за рейтинговим принципом", - зазначається в повідомленні.

    Також буде запроваджено проведення ротації військовослужбовців на відповідних посадах з метою набуття ними необхідного досвіду. Особи, кандидатури яких двічі відхиляли від просування по службі, будуть рекомендовані до звільнення.

    "В основі змін - стандарти кадрового менеджменту НАТО", - інформує Міноборони.

    Окрім того, повідомляється, що після розробки, погодження та розгляду КМУ проєкту змін до "Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ", його буде подано Главі держави для уведення в дію Указом Президента України.

    Доповнення

    Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.