• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підтримує мирні переговори з Україною: президент Бразилії відмовився відвідати РФ

    Опубликовано: 2023-05-30 13:20:35

    Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відхилив запрошення свого колеги Володимира Путіна відвідати Росію. Лула сказав, що Путін запросив його по телефону відвідати Міжнародний економічний форум у Санкт-Петербурзі.

    Лула відповів, що зараз не може поїхати до Росії, але повторив готовність Бразилії, Індії, Індонезії та Китаю про переговори з обома сторонами конфлікту в пошуках мирного рішення, пише CNN.

    Кремль, реагуючи на таку відповідь бразильського лідера повідомив, що Росія відкрита до діалогу, який все ще блокується Києвом і його західними "спонсорами".

    Лула також розповів, що розмовляв по телефону з президентом Китаю Сі Цзіньпіном про необхідність миру в Україні.

    Видання зазначає, що президент Бразилі вже кілька місяців намагається позиціонувати себе як можливу посередницьку силу в конфлікті. Він запропонував створити "велику двадцятку за мир" — групу країн, достатньо сильних, щоб їх поважали за столом переговорів, але які  все ще вважаються нейтральними в конфлікті між Росією та Україною.

    У його баченні Індонезія, Індія та Китай повинні відігравати вирішальну роль, але країни Латинської Америки також запрошені приєднатися до очевидної ініціативи. Лула повідомив, що під час його переговорів із Сі в квітні вони обговорювали створення групи лідерів-однодумців щодо України.

    До речі, запрошення приїхати в Україну Лула да Сілва також відхилив. У відповідь на запрошення української сторони він відправить свого спеціального помічника.

    В свою чергу в ЄС порадили лідеру Бразилії спочатку поїхати в Україну і побачити війну "очима тих, кого бомбили" російські війська, перш ніж брати участь у будь-яких подальших зусиллях зі сприяння миру. Водночас Лула да Сілва у відповідь на запрошення української сторони уже відправив свого спеціального помічника, але особисто здійснити візит не планує.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.