• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Руїни в Україні не буде». Зеленський закликав партнерів бути активнішими для відбудови України

    Опубликовано: 2023-04-14 09:20:33

    Президент Володимир Зеленський переконаний, що попри війну жодної руїни в Україні не буде, на відновлення мають піти російські активи.

    Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

    Президент повідомив, що взяв участь у зустрічі спеціального формату підтримки України – фінансового. Цей захід відбувається у Вашингтоні й обʼєднує міністрів фінансів країн-партнерів України, Єврокомісію та керівників міжнародних фінансових інституцій: МВФ, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку.

    "Тема – передусім відновлення. Відновлення нашої країни після бойових дій. Я подякував партнерам за те, що вони допомагають нам зберігати стійкість України, нашу фінансову стабільність. І закликав бути активнішими, щоб Україна могла бути активною у відбудові, у поверненні українцям нормального життя", - зазначив він.

    Зеленський наголосив, що метою української влади є те, щоб в Україні не було жодної руїни.

    "Це буде цілком конкретний доказ повного програшу держави-терориста. Тим паче, що світ знає рішення – щодо активів Росії, російських посадовців, олігархів, які багатіли, поки їхня держава ставала терористом… Усі ці активи мають піти на компенсацію збитків тим, кому Росія принесла біль і страждання. Російські активи повинні піти на відновлення після агресії", - наголосив він.

    Зауважимо, що уряд України вважає, що основним джерелом відбудови держави повинні стати конфісковані активи Росії. Водночас, наприклад, Швейцарія заявила, що не конфісковуватиме приватні російські активи.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.