• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санна Марін пішла у відставку - Yle

    Опубликовано: 2023-04-07 15:30:07

    Уряд Фінляндії на чолі з прем'єркою Санною Марін пішов у відставку після поразки на національних виборах. Про це повідомляє місцеве видання Yle.

    Прохання про відставку уряду, яку вона подала президенту Саулі Ніїністьо 6 квітня, пов'язане з проведенням у країні парламентських виборів 3 квітня 2023 року, на яких соціал-демократична партія Марін посіла третє місце з 43 мандатами з 200 можливих.

    Ніїністьо прийняв прохання про відставку. Уряд Марін працюватиме у статусі тимчасового, доки партії не сформують новий кабінет, пишуть журналісти.

    Петтері Орпо, глава Національної коаліційної партії, яка виграла вибори, наступного тижня розпочне консультації про формування уряду. Раніше видання Politico наголошувало, що якщо Орпо не вдасться сформувати уряд, то Марін може отримати пропозицію створити коаліцію.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.