• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вперше винесено вирок за депортацію цивільного населення з Криму

    Опубликовано: 2023-04-07 12:20:05

    До 10 років позбавлення волі заочно засуджено суддю, яка причетна до депортації кримчанина з території тимчасово окупованого півострова. Її визнано винною у порушенні законів та звичаїв війни.

    Про це повідомляє пресслужба СБУ.

     Зазначаєтья що правоохоронці зібрали беззаперечні докази вини окупаційної "судді", яка сприяє примусовому видворенню кримчан з території тимчасово захопленого півострова.

    З 2014 року вона прийняла "судові" рішення щодо насильницької депортації за межі Криму понад 20 місцевих жителів.

    За матеріалами СБУ суд призначив зловмисниці 10 років ув’язнення.

    "Засудженою є колишня українська суддя, яка після окупації півострова добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. За це ворог призначив її очільницею так званого "Армянського міського суду Республіки Крим"", - підкреслили в СБУ.

    Перебуваючи на "посаді", зловмисниця приймала незаконні рішення щодо депортації мирних жителів за нібито відсутність документів і недотримання "правил перебування" на захопленій території.

    "На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання", - зауважили в СБУ.

    Зазначимо, так звана "адміністрація окупованих територій" заявила про створення своїх судових органів, які імітують правосуддя. За рішенням цих інстанцій росіяни планують депортувати українців у віддалені райони РФ.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.