• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр оборони пояснив, чому Захід затягує з передачею Україні винищувачів F-16

    Опубликовано: 2023-04-07 09:40:21

    Західні партнери затягують із наданням Україні сучасної авіації, зокрема, винищувачів F-16, оскільки ці системи складні, а також вони потребують обслуговування і великих фінансових витрат.

    Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає "Радіо Свобода".

    "Це найскладніша, найдорожча система, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне, озброєння... Це рішення прагматичне і партнери рахують гроші, всі рахують гроші, рахують гроші своїх платників податків. Відповідно, прийняти рішення дати нам літаки це означає, що всі країни мають бути готові дати літаки, запчастини і обслуговування. І це буде мова вже йти не про сотні мільйонів допомоги, а мільярди", - зазначив він.

    Міністр наголосив, що потрібно дякувати партнерам, бо якщо вони приймають рішення, то вони дуже відповідальні і вони виконують свої обіцянки.

    "Наприклад, три сімки (M777 – Delo.ua), це пушки, які дали американці в травні минулого року, вони продовжують забезпечувати їх запчастинами і так далі. Тому це питання прийняття прагматичного рішення, чому я вірю оптимістично, що воно буде", – запевнив Резніков.

    Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що дискусія з партнерами про передачу Україні західних літаків триває, це рішення неодмінно буде ухвалене.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.