• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втрати росіян значні. У розвідці США оцінили здатність РФ захопити більше територій України цьогоріч

    Опубликовано: 2023-03-10 09:20:48

    Російські окупанти навряд зможуть захопити значно більше українських територій цього року. Про це заявила директорка національної розвідки США Евріл Гейнс, передає The Guardian.

    "Після серйозних невдач і значних втрат на полі бою, ми не очікуємо, що російська армія цього року відновиться настільки, щоб досягти великих територіальних здобутків", – сказала Гейнс.

    Однак вона вважає, що президент РФ Володимир Путін, "швидше за все, розраховує, що час працює на його користь".

    "Путін, імовірно, вважає, що продовження війни з періодичними паузами у бойових діях може бути найкращим шляхом, який залишився, щоб зрештою забезпечити російські стратегічні інтереси в Україні, навіть якщо на це знадобляться роки", – висловилася представниця розвідки.

    За її словами, російський диктатор, схоже, зараз зосереджений на "більш скромних військових цілях".

    "Якщо Росія не почне обов'язкову мобілізацію і не отримає значних запасів боєприпасів від третіх сторін, їм все важче підтримуватиме навіть нинішній рівень наступальних операцій", – зазначила Гейнс.

    Вона додала, що військова міць росіян зараз значно обмежена втратами військ і виснаженням озброєння, що посилюється санкціями.

    Нагадаємо, що за даними американського Інституту вивчення війни, чергова хвиля мобілізації в Росії розпочнеться не раніше літа 2023 року. Наразі Кремль повертається до своїх раніше невдалих кампаній із вербування волонтерів і гібридного призову.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.