• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сигнал для Туреччини та Угорщини: Фінляндія має намір вступити до НАТО разом зі Швецією

    Опубликовано: 2023-02-09 16:30:29

    Фінляндія вважає принципово важливим вступити до НАТО разом зі Швецією. Про це заявив глава МЗС країни Пекка Гаавісто, повідомляє Deutsche Welle.

    Гаавісто на спільній пресконференції зі своїм шведським колегою Тобіасом Білльстремом заявив, що мета Фінляндії та Швеції - спільно вступити до НАТО – не змінилася.

    Міністр дав зрозуміти, що "це чіткий сигнал усім членам НАТО, включно з Туреччиною та Угорщиною".

    Заява була зроблена у відповідь на запитання журналіста про публікацію 6 лютого у виданні Iltalehti, де йшлося про те, що Фінляндія може вступити до НАТО без Швеції, якщо Туреччина та Угорщина не схвалять заявку останньої.

    30 січня Гаавісто вже пояснював, що спільний і одночасний вступ Фінляндії та Швеції до НАТО пов'язаний із тим, що країни мають спільну берегову лінію в Балтійському морі, і якщо НАТО щось робить у регіоні, це зачіпає обидві країни.

    1 лютого президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що підтримує вступ до НАТО Фінляндії, а від Швеції зажадав "не санкціонувати акції", подібні до спалення Корану.

    28 червня на саміті НАТО в Мадриді Альянс запросив Швецію та Фінляндію стати його членами. За статутом запрошення мають ратифікувати парламенти всіх 30 країн-членів Альянсу. Єдиними членами НАТО, які поки що не підтримали заявки Фінляндії та Швеції, залишаються Угорщина та Туреччина.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.