• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Німеччині розповіли, коли відправлять перші танки Leopard 2 до України

    Опубликовано: 2023-02-09 10:40:09

    Україна отримає першу партію танків Leopard 2 від Німеччини наприкінці березня. Про це 7 лютого повідомила пресслужба німецького Міністерства оборони.

    "Наступні конкретні кроки для нашої підтримки Україні: міністр оборони Борис Пісторіус поспілкувався сьогодні в Україна з Президентом Володимиром Зеленським та колегою Олексієм Резніковим. Наприкінці березня буде доступний Kampfpanzer, Leopard 2 A6 від Німеччини", — йдеться в повідомленні.

    Пісторіус відвідав Україну 7 лютого, з собою він привіз модель танка Leopard 2.

    В цей же час стало відомо, що компанії Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft отримали від федерального уряду Німеччини дозвіл на поставку в Україну 187 основних бойових танків Leopard 1. Терміни поставок цих танків наразі не уточнюють.

    Раніше Німеччина вирішила передати Україні Leopard 2 та дозволила реекспорт, адже ряд країн вирішили приєднатися до "танкової коаліції".

    Наразі Збройні сили України можуть отримати від західних партнерів 321 танк. Але точні терміни поставки наразі невідомі.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.