• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які перспективи Microsoft у 2023 році

    Опубликовано: 2023-02-02 18:00:40

    Незважаючи на те, що у першому півріччі 2023 фінансового року на Microsoft тиснули валютні та макроекономічні чинники, корпорації все ж таки вдалося зберегти курс на довгострокове зростання і продовжити інвестування в хмарні технології та розробку штучного інтелекту. На думку аналітиків LBLV, сьогодні бігтех має всі шанси залишитись лідером у своєму секторі.

    Що відомо про компанію?
    Microsoft є найбільшим у світі незалежним розробником ПЗ, і, мабуть, найвідомішим. На початку своєї діяльності корпорація пропонувала до придбання пакет Office, і, власне, операційну систему Windows. Трохи пізніше вона почала створювати корпоративні рішення, такі як Azure, SQL Server, SharePoint, Microsoft Network, програмне забезпечення для системи Xbox і багато інших послуг.

    У II фінкварталі 2011 року техногігант повідомив про придбання Skype. Диверсифікація бізнесу стала основною причиною того, що Microsoft отримує більше половини свого виторгу від світового ринку, а не США, де компанія і була створена.

    Звітність компанії та її очікування на рік
    Минулого тижня Microsoft відзвітувала за II фінансовий квартал, який завершився у грудні 2022-го. Виявилося, що за цей період компанія отримала на 182 мільйони доларів виторгу менше, ніж прогнозували експерти. Показник EPS у той же час збільшився на 0,02 долара.

    До кінця поточного фінроку корпорація розраховує збільшити виторг та прибуток у два рази. Вона також заявила, що продовжить інвестувати у сектори ШІ та хмарних технологій, таким чином роблячи ставку на довгостроковість вкладень.

    Цінні папери Microsoft протягом минулого року рекордно втратили в ціні і сьогодні торгуються набагато нижче за свої історичні позначки. При цьому компанії вдається утримувати більш високу вартість акцій, ніж конкуренти. Сьогодні ця корпорація залишається однією з небагатьох, що справно виплачують своїм акціонерам дивіденди.

    З якими труднощами Майкрософт довелося зіткнутися останнім часом?
    18 січня дітище Білла Гейтса оголосило про те, що збирається скоротити свій штат приблизно на 5%. Йшлося про 10 тисяч людей по всьому світу. Відомо, що співробітники техногіганта вже почали отримувати сповіщення про звільнення, а сама процедура оптимізації триватиме до кінця поточного фінкварталу, тобто до березня. Основна причина масових скорочень не тільки в компанії, а й у всьому техносекторі — необхідність скорочення витрат.

    Ще однією проблемою, яка напередодні спіткала Microsoft, стала звістка про непохитність американської Федеральної торгової комісії у питанні купівлі Activision Blizzard. Регулятор, як і раніше, вважає, що таке поглинання зробить компанію монополістом на ігровому ринку і значно зашкодить конкурентам. Багато аналітиків упевнені, що блокувати угоду FTC зможе не так довго, адже Microsoft складно назвати лідером у game-індустрії.

    Є й інші ризики, які фахівці LBLV виокремлюють, говорячи про цю компанію:

    підвищення конкуренції в онлайн-сегменті;
    проблеми, пов'язані з безпекою продукції;
    перспектива зниження інвестування у техносектор;
    невизначеність на ринку реклами;
    масовий перехід клієнтів із ПК на смартфони;
    суперечки з регулятором;
    зменшення технологічних витрат через зниження світової економіки.

    Незважаючи на те, що Microsoft не застрахована від цих проблем, вона добре урізноманітнила свій бізнес і зможе зацікавити інвесторів, яким потрібна та сама «гавань» для того, щоб пересидіти шторм. Наразі її акції торгуються по 242,71 долара за одиницю, знизившись на 2,20%.

    Віктор Соколов, фінансовий аналітик LBLV

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.