• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Греція не дасть Україні Leopard 2 через зростання напруженості з Туреччиною

    Опубликовано: 2023-02-02 14:30:03

    Греція відмовилася надати Україні танки Leopard 2, бо сама їх потребує через зростання напруженості у відносинах з Туреччиною. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в інтерв'ю Nikkei Asia.

    Міцотакіс сказав, що Греція надала значну допомогу Україні, але танки передати не може.

    "Ми надали значну військову підтримку Україні, наприклад, бронетранспортерами, але ми не надаватимемо танки Leopard 2 з тієї простої причини, що вони дуже необхідні для нашої оборонної позиції", – сказав прем'єр Греції.

    Як зазначається, Греція та Туреччина десятиліттями сперечаються про суверенітет Кіпру і контроль над східним Середземномор'ям та Егейським морем. Напруженість між сусідніми країнами знову зростає зараз, за кілька місяців до загальних виборів у Туреччині.

    "Ми завжди чітко заявляли, що готові підтримувати Україну, але не на шкоду нашим оборонним можливостям", – додав Міцотакіс.

    Прем'єр Греції розкритикував Туреччину за те, що вона не запровадила санкції проти Москви й відмовляється ратифікувати приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.