• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз не встигає погодити 10-й пакет санкцій проти РФ до саміту Україна-ЄС — ЗМІ

    Опубликовано: 2023-01-19 18:00:47

    Європейський союз навряд чи встигне узгодити деталі десятого пакета санкцій проти Росії та Білорусі до саміту Україна-ЄС, який запланований на 3 лютого. Про це заявив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк в Twitter.

    Деталі
    «Сумніваюся, що 10-й пакет санкцій ЄС проти Росії, цього разом зі значним компонентом щодо Білорусі, буде готовий до затвердження до чи під час саміту ЄС-Україна 3 лютого. Більш імовірно, що це станеться пізніше у лютому», — написав він.

    Раніше польські ЗМІ писали, що у Брюсселі прискорили роботу над десятим пакетом санкцій та сподіваються ухвалити його до саміту Україна-ЄС у Києві. Також були думки, що новий пакет санкцій буде затверджено на річницю повномасштабного нападу Росії на Україну — 24 лютого.

    З неофіційних коментарів відомо, що обговорюються додаткові обмеження проти російських пропагандистських ресурсів та нові відключення банків РФ від SWIFT, також — синхронізація санкцій щодо Білорусі із секторальними санкціями, які вже запроваджені проти РФ. Польща та Литва закликають ЄС до санкцій проти атомного сектора Росії.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.