• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія найближчими тижнями направить заявку на вступ до НАТО, шведи теж збираються

    Опубликовано: 2022-04-22 14:45:36

    Уряд Фінляндії найближчими тижнями надішле заявку на вступ до НАТО. Про це повідомив заступник голови комітету із закордонних справ фінського парламенту Ерккі Туоміоя, передає Helsingin Sanomat.

    21 квітня фінські парламентарії зустрілися у Стокгольмі зі спікером шведського парламенту Андреасом Норленом, представниками комітетів із закордонних справ та оборони, а також з міністром закордонних справ Анн Лінде та міністром оборони Петером Хультквістом.

    "Я поінформував шведську сторону, що у Фінляндії більшість громадян виступають за членство в НАТО. Це означає, що ми відправимо заявку на вступ до Альянсу найближчими тижнями, навесні. Я сказав це незалежно від того, чи я вважаю це хорошою чи поганою справою" – сказав Туоміоя.

    Як розповів фінський депутат Юсі Халла-ахо, шведів цікавив процес та ухвалення рішення Фінляндією у зв'язку з можливим членством у НАТО.

    "Ця інформація викликала у шведів задоволені веселощі", – охарактеризував Халла-ахо реакцію шведської сторони на слова Туоміоя.

    Він додав, що в середині засідання фінського та шведського комітетів стало зрозумілим, що шведський уряд намагається прискорити власний процес вступу в НАТО.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.