• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крок назустріч Євросоюзу: Україна повністю заповнила опитувальник зі вступу до ЄС

    Опубликовано: 2022-04-18 10:45:29

    Українська сторона остаточно заповнила опитувальник зі вступу до Євросоюзу, який голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала під час візиту до Києва 9 квітня президенту Володимиру Зеленському. Про це повідомив замголови Офісу президента Ігор Жовква.

    Опісля отримання документа Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС. Україна, у свою чергу, розраховує на набуття статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу вже в червні цього року.

    "Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м'яч буде на стороні держав-членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС", – написав Жовква.

    За його словами, далі мають розпочатись переговори про вступ. І коли Київ такі переговори проведе, можна буде вже говорити про повноцінне членство України в Євросоюзі.

    "Ми говоримо про прискорену процедуру. Ми не можемо дозволити собі 10-15-20 років таких переговорів. Переговори мають бути проведені швидко. Україна на це заслуговує, і більшість держав-членів ЄС нас у цьому підтримують", – додав Жовква.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.