• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віце-президент Єврокомісії Шефчович: «Ми хочемо, щоб Україна якнайшвидше стала членом ЄС»

    Опубликовано: 2022-03-05 12:00:28

    Європейський Союз хоче, щоб Україна стала його членом "якнайшвидше", заявив під час брифінгу віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, передає Reuters.

    Європейський союз хоче, щоб Україна стала його членом "якнайшвидше", заявив під час брифінгу віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

    "Настав час подати сигнал про те, що український народ — один із європейських народів, і ми хочемо, щоб вони якнайшвидше увійшли (у ЄС – Delo.ua)", — сказав він, але додавши, що наразі Євросоюзу необхідно зосередитися на короткострокових заходах, пов'язаних із війною.

    Водночас він додав, що для ЄС зараз найголовніше — допомогти Україні перемогти у війні з РФ.

    Нагадаємо, після початку війни Росії з Україною президент Володимир Зеленський   підписав офіційна заява про вступ до ЄС. Ще до цього президенти восьми країн-членів ЄС – Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії опублікували відкритий лист, який закликає блок надати Україні статусу кандидата в члени ЄС.

    1 березня Європарламент проголосував "за" резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу кандидата в ЄС.

    Через кілька днів після цього Грузія та Молдова подали аналогічні заявки.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.