• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як виняток: Газпром вирішив не припиняти постачання газу до Молдови

    Опубликовано: 2021-11-25 14:00:10

    Російський Газпром, як виняток, погодився з проханням уряду Молдови не припиняти постачання газу з 25 листопада через зрив термінів оплати поточного постачання. Про це повідомляє агентство Інтерфакс із посиланням на заяву представника Газпрому Сергія Купріянова.

    "Газпром, як виняток, виявляючи добру волю і розуміння, в якій складній ситуації можуть опинитися громадяни Республіки Молдова, погодився з цим проханням. Водночас "Газпром" твердо розраховує на абсолютне виконання Молдовою своїх зобов'язань за контрактом у майбутньому та виплату поточних платежів у строк" – цитує агентство Купріянова.

    Він додав, що уряд Молдови зобов'язався провести платіж за поточне постачання газу у п'ятницю, 26 листопада.

    Ця оплата мала пройти ще в понеділок, 22 листопада. Але у зв'язку з відсутністю оплати Газпром повідомив молдавську сторону, що через 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено.

    Наприкінці жовтня російський монополіст підписав із Молдовагаз п'ятирічний контракт на постачання газу "практично на умовах молдовської сторони", як наголошували в Газпромі.

    Контракт включав обов'язкову умову: Молдова вчасно здійснює 100% поточних платежів за газ.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.