• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Києву може бути потрібно на реконструкцію мостів та шляхопроводів до 4 млрд грн

    Опубликовано: 2017-03-07 14:14:53

    Обвал Шулявського мосту змусив і громадськість, і мерію прискіпливіше поцікавитися ситуацією з іншими столичними шляхопроводами. Адже не секрет, що Шулявський – не єдиний міст, що перебуває в аварійному стані. У «Публічному аудиті» з’ясували, що наразі в Києві негайного ремонту потребують 10 штучних споруд, для реконструкції яких необхідно виділити від 3 до 4 млрд грн.

    Так, на сьогодні загалом у Києві наявно 170 об’єктів дорожньої інфраструктури. За інформацію КК «Київавтодор», аварійних мостів у Києві немає, але є обмежено придатні для експлуатації – таких зафіксовано 10 об’єктів. «Серед них точно є і шляхопровід на Проспекті перемоги в районі станції метро «Нивки»; і на проспекті Науки, де зараз продовжується розпочата в 2016 році реконструкція; і шляхопровід на перетині проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту; і міст Патона», – вказує провідний аналітик «Публічного аудиту» Вололодимир Тарчинський.

    «Якщо ці 10 об’єктів перебувають у такому ж стані, що й Шулявський міст, для реконструкції якого необхідно 370 млн грн (про це йдеться у відповідному рішенні Київської міської ради від 12 грудня 2016 року № 554/1558 «Про бюджет Києва на 2017 рік» – ред.), то міській владі вже зараз треба готуватися до того, що загалом на реконструкцію всіх об’єктів піде від 3 до 4 млрд грн», – продовжує він, додаючи, що точну суму вдасться визначити тільки після ретельного обстеження експертами кожної штучної споруди окремо та формування кошторису на проведення реконструкції.

    Спеціалісти також акцентують, що при перевірках технічного стану мостів і шляхопроводів необхідно приділяти увагу не тільки безпосередньо якісним характеристикам матеріалів мосту/шляхопроводу, їх цілісності, а й ситуації навколо цих інфраструктурних об’єктів. Адже подекуди об’єкти дорожнього сервісу розташовані занадто близько до штучних споруд, що також призводить до їх руйнування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.