• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВФ готується до чергового перегляду програми для України

    Опубликовано: 2024-05-17 09:00:22

    Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує розпочати роботу над четвертим переглядом Програми розширеного фінансування (EFF) для України вже за кілька тижнів. Цей перегляд, у разі позитивних результатів, може відкрити шлях до виділення наступного траншу фінансової допомоги.

    Про це повідомила директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак під час брифінгу у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

    "Щодо наступного перегляду програми EFF ми очікуємо, що місія почне працювати ближчими тижнями", - зазначила Козак.

    Під час перегляду місія МВФ детально аналізуватиме економічну ситуацію в Україні за останній період. Основну увагу буде приділено підготовці оновленої макроекономічної основи, яка включатиме новий аналіз щодо стійкості державного боргу України.

    Козак також повідомила, що результати роботи місії будуть представлені Виконавчій раді МВФ до кінця червня. Це стане важливим етапом для прийняття рішення про виділення наступного траншу фінансування для України.

    Очікування чергового перегляду та можливе виділення нових фінансових ресурсів є критично важливими для України. У нинішніх умовах країна потребує підтримки для стабілізації економіки та забезпечення стійкого розвитку на фоні тривалої агресії з боку Росії.

    Раніше Україна вже отримала декілька траншів від МВФ в рамках програми EFF, яка спрямована на підтримку економічної стабільності та проведення необхідних реформ. Кожен черговий перегляд програми є своєрідним індикатором того, наскільки успішно країна впроваджує реформи та забезпечує макроекономічну стабільність.

    Успішне завершення чергового перегляду та виділення нового траншу фінансової допомоги від МВФ допоможуть Україні зміцнити свою економічну позицію та підвищити довіру міжнародних інвесторів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.