• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміцнення співпраці між НБУ та Національною академією правових наук України: чому це важливо

    Опубликовано: 2024-05-13 12:00:58

    Національний банк України та Національна академія правових наук України (далі - НАПрН України) вирішили поглибити співпрацю, підписавши Меморандум про співпрацю у сфері розвитку правової науки та вдосконалення фінансового законодавства України з метою його адаптації до законодавства Європейського Союзу.

    Про це повідомила пресслужба Національного банку.

    Меморандум був підписаний головою НБУ Андрієм Пишним та президентом НАПрН України Володимиром Журавелем 10 травня 2024 року.

    "Виконання Меморандуму створить сприятливі умови для взаємовигідної співпраці між Національним банком України та Національною академією правових наук України", - йдеться в повідомленні.

    Серед основних напрямків співпраці буде взаємодія під час проведення наукових досліджень, спрямованих на вдосконалення нормативно-правового регулювання у сфері фінансової та монетарної політики та адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

    Також передбачено спільне розроблення науково обґрунтованих пропозицій і рекомендацій до законопроектів та інших нормативно-правових актів, організацію та проведення спільних наукових заходів, а також підвищення кваліфікації фахівців обох установ.

    "Співпраця Національного банку та Національної академії правових наук України може зробити нас стійкішими і переконливішими в наших діях", - зазначив голова НБУ під час підписання Меморандуму.

    Він підкреслив, що знання науковців НАПрН України будуть корисними для Нацбанку, а активна роль регулятора зробить висновки фахівців академії більш глибокими, що сприятиме якіснішій судовій практиці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.