• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна створює Сили безпілотних систем для забезпечення національної безпеки

    Опубликовано: 2024-05-09 12:00:49

    Уряд України ухвалив проєкт Указу Президента, який передбачає створення окремого роду військ - Сил безпілотних систем, повідомило Міністерство оборони країни. Ця ініціатива реалізована на фоні зростаючої загрози з боку Росії та має на меті посилення оборонних можливостей України.

    Міністр оборони Рустем Умєров наголосив, що створення Сил безпілотних систем є стратегічним кроком для країни в умовах зростаючої загрози з боку Росії. Ці сили допоможуть ефективно використовувати бойовий потенціал та технологічні переваги на всіх рівнях - стратегічному, оперативному та тактичному.

    З метою введення Сил безпілотних систем у життя буде розроблений та внесений на розгляд уряду відповідний законопроєкт. Міноборони вважає, що це стане важливим кроком на шляху до підвищення обороноздатності та забезпечення безпеки країни.

    Рішення про створення Сил безпілотних систем є частиною ширшого стратегічного курсу України щодо нарощування спроможностей сил оборони. Воно було офіційно затверджене президентом країни 6 лютого 2024 року.

    Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров прокоментував це рішення, наголошуючи на його стратегічному значенні. За його словами, потенціал безпілотних систем надзвичайно великий, і це створення стане потужним поштовхом до технологічного та інноваційного розвитку Збройних сил України.

    У зоні конфлікту дрони вже довели свою ефективність, допомагаючи відбити атаки та підтримати контрнаступ Збройних сил України. Таке стратегічне рішення відображає прагнення країни забезпечити собі максимальну захищеність у сучасних геополітичних реаліях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.