• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президентські вибори в Чилі

    Опубликовано: 2005-12-12 10:16:00
    В Чилі виборці голосують на президентських виборах, на яких вперше президентом може бути обрано жінку.
     
    Провідним кандидатом на виборах вважають представницю лівих сил Мішель Башелє - доньку генерала військово-повітряних сил, який помер від тортур за режиму генерала Піночета.
     
    З нею змагаються два правих кандидата - мільярдер-бізнесмен Себастьян Піньєра та колишній мер міста Сантьяго Хоакім Лавін.
     
    Кореспондент Деніел Шваймлер каже, що навряд чи переможець визначиться в першому турі:
    Кандидат від лівоцентристської урядової коаліції Мішель Башелє випереджала в опитуваннях, але її підтримка дещо зменшилася і виглядає малоймовірно, що вона отримає 50% голосів, необхідних для перемоги в першому турі.
     
    Голоси правих сил розділилася між колишнім мером Сантьяго Хаокіном Лавіном та мільярдером-бізнесменом Себастьяном Піньєрою.
     
    Але обидва сказали, що у разі як вони програють в першому турі, то в другому підтримуватимуть того з них, хто залишиться.
     
    У виборчій кампанії домінували два питання: високе безробіття та зростання злочинності. В день голосування в країні з 16-ти мільйонним населенням закриті торгівельні центри, стадіони та кінотеатри і заборонено продаж алкоголю.
     
    Не залишається нічого іншого, окрім як йти голосувати і активність у країні, протяжність якої 4 тисячі кілометрів, досить висока.
     
    BBCUkrainian.com
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.