• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики назвали сік, який позитивно впливає на розвиток мозку дітей ще в утробі матері

    Опубликовано: 2022-08-08 20:48:53

    Мова йде про малюків, які надто повільно розвиваються в животі матері. Дослідження показує, що таким жінкам треба обов’язково вживати гранатовий сік, інформує Ukr.Media.

    Вчені прийшли до висновку про те, що майбутні мами, які в період вагітності п’ють гранатовий сік, позитивно впливають на розвиток мозку своїх дітей. Встановлено, що вживання 230 мл гранатового соку щодня посилює формування зв’язків між нейронами мозку у малюків, у яких відзначається уповільнення росту на стадії внутрішньоутробного розвитку. Це пов’язано з тим, що гранатовий сік містить мікронутрієнти під назвою поліфеноли, які долають гематоенцефалічний бар’єр та захищають від нейродегенеративних хвороб.

    Дослідники вважають, що таким чином гранатовий сік захищає вагітних та їхніх малюків від більш інвазивних методів лікування, включаючи хірургічні операції. Ці висновки вчені зробили на основі спостережень за 78 майбутніми матерями в одній з клінік міста Сент-Луїс.

    У малюків ще на стадії внутрішньоутробного розвитку в період між 24 і 43 тижнями гестаційного періоду було діагностовано розлад під назвою внутрішньоутробне обмеження зростання. Воно виникає в той момент, коли зростання дитини сповільнюється. А вживання гранатового соку майбутніми мамами, значно покращує стан малюків зводить до мінімуму появу даного відхилення.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.