• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС Грузії: Росія продовжує розширювати свій незаконний контроль в окупованих районах

    Опубликовано: 2022-08-08 15:30:57

    Міністерство закордонних справ Грузії у 14-ті роковини російського вторгнення заявило, що Росія продовжує розширювати свій незаконний контроль на окупованих територіях. Заява опублікована на сайті МЗС Грузії.

    У грузинському відомстві нагадали, що сьогодні, 7 серпня, виповнюється 14 років після вторгнення РФ до Грузії 2008 року, що спричинило окупацію Абхазії та Південної Осетії і визнання їх Росією так званими незалежними державами.

    У МЗС Грузії заявили, що після 14 років окупації Росія не виконує досягнутої за посередництвом ЄС угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, а також розширює свій незаконний контроль в окупованих регіонах, продовжує їх мілітаризувати і активно робить кроки для їхньою фактичної анексії. Йдеться про спорудження колючого дроту та інших загороджень вздовж лінії окупації, про незаконні затримання та викрадення людей, грубі порушення прав людини, етнічну дискримінацію грузинів.

    Грузинське міністерство закликало РФ припинити незаконні та провокаційні дії проти Грузії, поважати суверенітет та територіальну цілісність країни, виконати зобов'язання за угодою 2008-го, вивести свої війська з Грузії та скасувати незаконне рішення про визнання так званої незалежності окупованих районів.

    Також МЗС закликає міжнародну спільноту продовжувати спільні зусилля для мирного врегулювання та деокупації захоплених РФ територій Грузії.

    Також у 14-ті роковини збройної агресії РФ проти Грузії МЗС України заявило, що Росія, не отримавши належної реакції світової спільноти на вторгнення до Грузії, 2014 року продовжила загарбницькі дії в Україні – окупувала Крим та частину Донбасу, а 24 лютого 2022-го розпочала повномасштабну війну проти України. В українському відомстві заявили, що Росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці – понести найсуворішу відповідальність.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.