• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подоляк: Єдиний реальний сценарій закінчення війни – тактична військова поразка РФ

    Опубликовано: 2022-08-08 14:45:55

    Росія зацікавлена у переведенні війни у затяжний формат, щоб "пограти у виснаження" та "втопити українську державність у крові". Для того, щоб цей сценарій не реалізувався, Україна має завдати Росії поразки на полі бою, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

    "Жодні сценарії реального закінчення війни реально не дієві, крім нанесення тактичної військової поразки РФ. Навіть якщо це важко і ресурсно дуже затратно", – написав Подоляк у Facebook.

    Росія розраховує на те, що Захід втомиться від війни і наполягатиме на мирних домовленостях із територіальними поступками з боку України, прогнозує радник.

    "Це стратегія, яка точно не працює, оскільки Росія – це завжди тільки про подальшу експансію і наступні обов'язкові "захоплення з убивствами неправильних громадян інших країн". І будь-яка територіальна поступка сьогодні – це безумовне заохочення подальшої агресії", – наголосив. Подоляк.

    Будь-який інший фінал війни, за яким не виграє Україна, загрожує державі трагедією: наростанням кризових явищ, занепадом, відпливом грошей та людей та подальшими територіальними претензіями з боку Росії.

    "Звідси питання: навіщо взагалі слухати "пропозиції Росії" і рухатися наперед програшним шляхом, якщо Україна майже шість місяців веде ефективну оборонну війну, а в деяких напрямках домінує? І чому країни-партнери не зрозуміють остаточно, що Росія – це не монстр, якого потрібно дивитися з побоюванням, а ідеальний пацієнт, який вимагає невідкладної світової спеціалізованої терапії? – сказав він.

    Подоляк заявив, що Україна здатна перемогти, але їй потрібно більше допомоги насамперед військової.

    Андрей Водяный
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.