• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідження: ігри можуть допомогти людям старше 70 років швидше думати

    Опубликовано: 2022-08-08 08:08:42

    З віком люди втрачають здатність обробляти відразу декілька потоків інформації.

    Багатозадачність — цінна навичка в нашу цифрову епоху. Вона дозволяє людині концентруватися на декількох процесах одночасно. І хоча при цьому відбувається зниження уваги до кожного з завдань, а кількість помилок при їх вирішенні підвищується, для виконання декількох нескладних справ це уміння дуже корисне, інформує Ukr.Media.

    З віком люди втрачають здатність обробляти відразу декілька потоків інформації і швидко перемикатися між завданнями. Ця навичка може стати в нагоді в багатьох життєвих ситуаціях, коли необхідно швидко прийняти рішення з кількох проблем. Нове дослідження показує, що літні люди здатні натренувати багатозадачність і швидкість перемикання між проблемами за допомогою онлайн-ігор.

    У своїй роботі вчені з Університету Каліфорнії в Ірвіні використовували платформу Lumosity, на якій зібрані «розвиваючі мозок» ігри. Для проведення дослідження використовувалася одна гра під назвою «Припливи і відливи». Це додаток, в якому людині необхідно швидко перемикатися між завданнями.

    З мільйонів людей, які грали в цю гру між 2012 і 2017 роками, дослідники довільно проаналізували близько 1000 користувачів у двох категоріях: ті, хто був у віці від 21 до 30 років і завершив менше ніж 60 навчальних занять, і ті, хто був у віці від 71 до 80 років і пройшов принаймні 1000 сеансів.

    Вчені виявили, що більшість літніх і добре тренованих гравців змогли зрівнятися або перевершити більш молодих, які не грали дуже багато. Однак після того, як 21-30 — річні молоді люди завершили більше ніж 10 практичних занять, вони вже обганяли за результатами в грі більшу частину літніх людей. Але в цілому, за словами вчених, рівень багатозначності більш старих людей підвищився після проходження безлічі раундів гри.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.