• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глави МЗС Великої сімки бойкотували Лаврова на зустрічі G20

    Опубликовано: 2022-07-08 13:45:09

    Міністри закордонних справ великої сімки бойкотували російського колегу Сергія Лаврова під час зустрічі глав МЗС G20 на індонезійському острові Балі. Про це повідомляє Kyodo.

    Глава МЗС Індонезії Ретно Марсуді повідомила, що на знак протесту проти воєнної агресії Росії високопоставлені дипломати G7 бойкотували спільну вечерю у четвер.

    Високопоставлене джерело в МЗС Індонезії розповіло Reuters, що від сьогоднішньої зустрічі не очікується спільного комюніке. "З присутністю та участю Росії я, звичайно, сумніваюся, що буде досягнуто консенсусу, наприклад, щодо України", – заявив перед самітом високопоставлений представник Держдепу США.

    Також DW передає, що глави МЗС G20 відмовилися робити традиційне групове фото, щоб уникнути спільної зйомки з Лавровим.

    Коли ж глава МЗС РФ прибув на місце саміту, до нього підбігли два німецьких журналісти та запитали, коли він зупинить війну в Україні і чому він цього не робить. Обох репортерів вивела охорона.

    Зазначається, що Лавров сидів на зустрічі між представниками Саудівської Аравії та Мексики. Він залишив зал засідання відразу після свого виступу, не дочекавшись промови глави МЗС Німеччини Анналени Бербок. Вона ще напередодні саміту заявляла, що добиватиметься ізоляції Лаврова та знайде "дуже ясні слова" про незгоду з порушенням норм міжнародного права.

    Ні Бербок, ні хтось із G7 не збиралися проводити традиційні двосторонні зустрічі з Лавровим. "Той, хто бомбить наш міжнародний мирний порядок, не може очікувати, що ми говоритимемо про двосторонні торговельні відносини", – пояснила голова німецької дипломатії.

    Головна пропагандистка МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що Лавров достроково залишить саміт: зараз він проводить деякі двосторонні зустрічі, потім виступить перед пресою та поїде. Це означає, що глава російського МЗС не візьме участі в офіційному обіді G20 у другій половині дня.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.