• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Угорщині пояснили, чому не постачають Україні зброю

    Опубликовано: 2022-07-07 14:00:10

    Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців на Закарпатті.

    Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю CNN.

    "150 тисяч угорців живуть у західній частині України. Очевидно, що у разі відправки нами зброї ці поставки будуть метою росіян для обстрілу", - сказав він.

    Він заявив, що відмова брати участь у постачанні зробив угорсько-українську частину кордону найбезпечнішою, "тому Міжнародний Червоний хрест здійснює свою логістику з Угорщини".

    Сійярто закликав ставитись до рішення по-сусідськи, і заявив, що для Угорщини головна мета - не бути втягнутою у війну.

    Він нагадав, що Угорщина зіткнулася з найбільшим в історії країни гуманітарним навантаженням.

    "Ми прийняли 630 тисяч біженців з України. Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, та освіта для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано лише тому, що ми ухвалили одне рішення: не брати участь у доставці озброєння. Для нас головна мета — не бути залученими до цієї війни", — сказав глава МЗС Угорщини.

    Зазначимо, Угорщина не має наміру працювати над забезпеченням енергонезалежності від Росії. Євросоюз частково погодив ембарго на російську нафту, проте Будапешт відмовився запроваджувати будь-яку заборону на імпорт нафти з РФ.

    Крім того, в Угорщині вважають, що ЄС слід припинити розширювати санкції проти країни-агресора Росії через війну, а натомість працювати над переговорами про перемир'я.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.