• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австрія конфіскує одне з газових сховищ Газпрому

    Опубликовано: 2022-07-07 13:45:40

    Уряд Австрії вирішив забрати у компанії "Газпром" доступ до газосховища в місті Хайдах, розташованому неподалік Зальцбурга. Про це повідомляє Reuters.

    "Якщо енергетичні компанії не зберігають газ, то потужності мають бути передані іншим. Це критично важлива інфраструктура. Вона потрібна нам зараз, у таку кризу. Саме це зараз відбувається у випадку з "Газпромом" та його сховищем у Хайдасі", - розповів міністр енергетики Леонор Гевесслер.

    Він додав, що газовий регулятор E-Control розпочав процес виключення "Газпрому".

    Оскільки російський монополіст не заповнив свою частину сховища в Хайдаху, Канцлер Карл Негаммер ще в травні заявив, що якщо "Газпром" не буде використовувати своє ПСГ, потужності будуть передані іншим операторам. Законодавство, що дозволяє це зробити, набуло чинності 1 липня.

    Зазначимо, що Рада Європи прийняла ухвалу, якою члени ЄС зобов'язані заповнити свої підземні газові сховища не менш ніж на 80% до зими 2022/2023 і не менш ніж на 90% до наступних зим.

    Тим часом на європейських ринках продовжують зростати ціни на природний газ. Станом на 15:19 6 липня ціна становила 1791 долар за тисячу кубометрів.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.