• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад 30 чиновників залишили уряд Бориса Джонсона

    Опубликовано: 2022-07-07 12:30:03

    Менш ніж за добу 38 урядовців Бориса Джонсона подали у відставку, повідомляє Sky News.

    Наприклад, торговий представник Девід Дугід у своїй заяві сказав: "У світлі недавніх подій я вважаю, що позиція прем'єр-міністра зараз неприйнятна. Висловивши свої побоювання щодо ситуації всередині країни раніше цього тижня, я маю намір піти з посади".

    ВВС також повідомляє, що члени британського уряду мають намір закликати Джонсона подати у відставку.

    Паралельно депутати Консервативної партії Британії мають намір обговорити зміну механізму ініціювання вотуму недовіри прем’єр-міністру, щоб організувати ще одне голосування. Попереднього разу він отримав вотум довіри під час таємного голосування, на якому депутати Консервативної партії визначали, чи залишиться Борис Джонсон прем'єр-міністром Британії.

    У свою чергу Джонсон заявив, що не збирається у відставку на тлі угоди міністрів з уряду Британії.

    "Відверто кажучи, робота прем'єр-міністра у важких обставинах, коли вам вручили колосальний мандат, полягає в тому, щоб продовжувати діяти. І це те, що я маю намір зробити", - сказав прем'єр-міністр.

    Британський прем'єр почав втрачати підтримку однопартійців через скандал Partygate з приводу вечірок на Даунінг-стріт під час пандемії коронавірусу. В офісі прем'єра пройшло кілька заходів із порушеннями правил локдауну.

    Крім того, ще однією причиною масових відставок стало призначення Джонсоном на посаду заступника голови Консервативної партії Кріса Пінчера. Останній потрапив у секс-скандал у 2019 році через домагання до чоловіків. Джонсон заявив, що не знав про це.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.